Popcorn-suklaakakku




Viikonlopun kakku-/kynttiläkutsuille valmistui mm. popcorn-suklaakakku. Suolaisia popcorneja, kinuskia ja runsaasti suklaata. Yksinkertaisista aineksista kootun herkun aikuinen nauttii halutessaan tumman lämpimän porterin kera. Lisänä tarjottavaksi sopii myös raikas vadelmapyree.

Pohja:

(20 cm irtopohjavuoka)

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl peruna- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g sulaa tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri huolella vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Sulata suklaa. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen. Lisää sula suklaa lopuksi ja sekoita. Paista n. 175 asteessa n. 35-40 min. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeksi levyksi.

Kinuski:


2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
nokare voita
ripaus suolaa

Keitä sokeri ja kuohukerma hiljalleen kinuskiksi. Lisää lopussa nokare voita ja ripaus suolaa. Jäähdytä.

Suklaariisimurot:


n. 75 g sulaa tummaa suklaata
+ n. 2dl riisimuroja

Sekoita.

Suklaamousse:


2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata

Sulata suklaa. Vispaa kerma. Sekoita yhteen.

Suklaaganache:


150 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa
nokare voita

Kiehauta kerma. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita sileäksi. Lisää lopuksi nokare voita.

Kakun kokoaminen:


Kokoa kakku kalvolla reunattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja esim. maidolla. Levitä kerros kinuskia. Lisää kerros suklaariisimuroja. Lisää puolet suklaamoussesta. Jatka toisella samanmoisella kerroksella. Viimeiseksi pinta kakkupohjaa + kevyt kostutus ja pinnalle ganache. Koristelu poppareilla ja jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

*****

Tässä vielä muita kutsujen herkkuja: