Pohja:
(20 cm irtopohjavuoka)
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl peruna- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g sulaa tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri huolella vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Sulata suklaa. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen. Lisää sula suklaa lopuksi ja sekoita. Paista n. 175 asteessa n. 35-40 min. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeksi levyksi.
Kinuski:
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
nokare voita
ripaus suolaa
Keitä sokeri ja kuohukerma hiljalleen kinuskiksi. Lisää lopussa nokare voita ja ripaus suolaa. Jäähdytä.
Suklaariisimurot:
n. 75 g sulaa tummaa suklaata
+ n. 2dl riisimuroja
Sekoita.
Suklaamousse:
2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
Sulata suklaa. Vispaa kerma. Sekoita yhteen.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa
nokare voita
Kiehauta kerma. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita sileäksi. Lisää lopuksi nokare voita.
Kakun kokoaminen:
Kokoa kakku kalvolla reunattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja esim. maidolla. Levitä kerros kinuskia. Lisää kerros suklaariisimuroja. Lisää puolet suklaamoussesta. Jatka toisella samanmoisella kerroksella. Viimeiseksi pinta kakkupohjaa + kevyt kostutus ja pinnalle ganache. Koristelu poppareilla ja jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
*****
Tässä vielä muita kutsujen herkkuja: