Suomalais-thaimaalaisen perheen pienokaisen syntymäpäiville toivottiin kakkua, jossa näkyisi maiden liput. Täytteet tein mangosta, keitin mangokuutiot hillosokerin kanssa hilloksi ja mangomousseen vaahdotin kerman johon lisäsin mangososetta + liivatetta sekä vaniljaa. Eksoottisemman kakun saat, kun kostutat kakun kookosmaidolla ja käytät mangohillon lisäksi yhteen väliin esim. passionhilloa.
Mangotäytekakku
(riittää 20 cm kakkuun neljään väliin)
Mangomousse:
2 dl kuohukermaa4 liivatetta
1 prk säilykemangoa
vaniljaa tai vaniljasokeria
n. 2 rkl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi mangoista liemi pois. Soseuta ne hienoksi ja kuumenna sose. Liota soseen joukkoon liivatteet sekä sokeri ja sekoita sileäksi. Anna jäähtyä ja vatkaa tällä välin kerma. Lisää kermavaahtoon mangosose sekä vanilja(sokeri).
Mangohillo:
1 pss (300 g) pakastemangokuutioitatilkka vettä
reilu dl hillosokeria
Keitä hillo aineksista, 10 - 15 minuuttia. Hillon voit valmistaa myös mikrossa. Soseuta ja jäähdytä.
Kakkupohjan perusohjeen löydät täältä!