Banoffee -puustit






Voi hauskuutta. Tytöt olivat koulun jälkeen tehneet korvapuustitaikinan mutta unohtaneet siitä hiivan. Vehnäjauhot olivat loppuneet kesken ja taikinaa oli jatkettu sämpyläjauhoilla. Siellä se pieni kirjava taikina sitten surkeana möllötti jääkaapissa ja ihmettelin että mikäs tämä tapaus nyt on. No lämmintä vettä ja hiivaa lisäämällä saatiin möhkäle elvytettyä mukavasti pullistelevaksi taikinaksi ja seuraavaksi mietittiinkin sen lopullista muotoa. Ehkä noin erikoisen alustuksen saanut taikina ansaitsisi ihan uuden reseptin.
Ratkaisu oli banoffee! Ja siitä syntyikin ihan pullahitti!


Banaani-kinuskipuustit:

(18 - 20 kpl)

1/2 satsi pullataikinaa:

25 g hiivaa
2,5 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
n. 4 dl vehnäjauhoja +
n. 4 dl sämpyläjauhoja (tai n. 8 dl tavallista)


75 g voita tai margariinia


Täyte:

75 g voita
2 banaania
0,5 dl Dansukker ruokokidesokeria
rkl vaniljasokeria
50 g mantelirouhetta
0,5 tl suolaa

voiteluun munaa

Kauli levyksi, silota pinnalle pehmennetty voi. Ripottele ruokokidesokeri, vaniljasokeri, mantelirouhe ja viipaloitu banaani. Kääri rullaksi. Leikkaa kiekoiksi. Kohota ja voitele munalla.

Paista n. 200 asteessa n. 15 min

Pursota hieman jäähtyneelle pinnalle kinuskia.




*****