Piti saada vähän valkoista tähän ei niin valkoiseen jouluun. Perinteinen jouluhalko muuttui koivuhaloksi. Leivonnainen sopii myös kevään ja kesän juhlapöytään, jolloin sen voi koristella ajankohtaisilla oksilla ja kukilla. Kääretorttu on maustettu ja täytetty sitruunalla ja mascarpone-juustolla ja ehkäpä tuo sitruunan raikkaus on myös ihan tervetullut joulupöytään.
Jouluhalko:
(sitruuna-mascarpone)4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
raastettua sitruunankuorta
Täyte:
200 mascarpone -juustoa
(kermaa notkistamiseen)
raastettua sitruunankuorta
0,5 sitruunan mehu
0,5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
sitruunaa ja vettä kostutukseen
Pinta:
valkoista sokerimassaa
mustaa pastaväriä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi seokseen. Nostele tasaiseksi. Lisää raastettu sitruunankuori. Levitä leivinpaperille ja paista n. 8 minuuttia 175 asteessa.
Sekoita täytteen ainekset. Kostuta pohja laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle. Pyöritä kääretortuksi, tasoita pinta lopulla täytteellä sokerimassaa pohjustamaan. Kauli sokerimassa ja siloita se tortun pintaan. Leikkaa ylimääräiset pois. Kuvioi pinta ja maalaa kuviot vedellä laimennetulla mustalla pastavärillä.
*****