Olen joskus maistanut tikkariomenoita Turun keskiaikaisilla markkinoilla. Hauska ja terveellisempi herkku, yksinkertaisuus yksinkertaisesti toimii. Etenkin joulunaikaan kauppojen omenatarjonta on laaja ja mikä parasta, saatavilla on myös kotimaisia jouluomenoita. Pienet maukkaat omenat sopivatkin parhaiten nekkuomenoiksi. Pinnalle ripottelin poksusokeria.
Nekkuomenat
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl muscovadosokeria
nokare voita
vahvoja tikkaritikkuja
poksusokeria
Pese omenat. Keitä sokeri ja kerma kinuskiksi. Testaa välillä kovuutta jäähdyttämällä pisara kinuskia lautasella. Valmis kinuski saa mennä melko kovaksi. Lisää lopuksi joukkoon nokare voita.
Tikuta omenat ja pyöräytä ne kinuskissa. Ripottele pinnalle poksusokeria.
*****