Suolapähkinä macarons:
(n. 30 pientä macaronia)
100g valkuaista (n.3 munaa)
40g hienoa sokeria
100g suolapähkinää
+ 200 g tomusokeria
(elintarvikeväriä)
Seisota valkuaisia huoneen lämmössä 1 vrk. Blendaa suolapähkinät. Siirrä pähkinät toiseen astiaan odottamaan. Mittaa blenderin pohjalle tomusokeri ja lisää päälle hienonnetut suolapähkinät. Hienonna ja siivilöi. Seos tuntuu hieman tahnamaiselta, mutta saat sen painelemalla siivilöityä.
Vaahdota valkuaiset, lisää alkuvaiheessa hienosokeri pienissä erissä. Lisää mahdollinen väriaine. (Valkuaisvaahto kannattaa vatkata tiukaksi, sitä ohennetaan sopivaksi myöhemmin sekoittamalla.) Sekoita joukkoon jauheet, nostele ne reippaasti vaahdon joukkoon. Tässä kohtaa seuraa taikinan paksuutta, se löysenee joka sekoituksella. Älä siis sekoita liikaa! Massan tulisi muodostaa pursotusvaiheessa pienet "huiput" jotka kuitenkin siloittuvat hetken päästä.
Pursota massasta pieniä kolikon kokoisia nappeja leivinpaperille. Anna niiden kuivahtaa n. 45 min. tai kunnes pinta on kuorettunut.
Paista kuoria n. 140 asteessa n. 13 minuuttia keskitasolla.
*****
Pähkinätäyte:
(n. 25 pientä leivosta)
30 g tomusokeria
30 g jauhettua suolapähkinää
20 g pehmeää voita
*****
Aurajuustotäyte:
(n. 25 pientä leivosta)
80 g Aurajuustoa
2 rkl smetanaa
*****
Vaalea muffinssiteline / leivosteline itse tehty. Eiffel tehty pikeeristä. |