Valkosuklaa-vadelma leivokset



Sohvinpäivän leivokset

 

En halunnut laittaa kauniita vuokia uuniin, kun siellä ne aina hieman haalistuu. Idea oli, että pohja on erillinen ja paljon moussea, marjoja ja valkosuklaata. Kesällä marjat voisi jättää pohjasta pois ja lisätä niitä runsaasti vasta suoraan vuokiin tuoreina. Nyt käytin pakastettuja ulkomaisia vadelmia, joten kypsensin ne pohjan mukana.

n. 18 kpl:

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

250 g vadelmia
kostutukseen vadelmamehua


Valkosuklaamousse:

100g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
1 liivatelehti


Pohja:
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhoseos, sekoita varoen tasaiseksi. Lisää loppuvaiheessa maito. Levitä taikina leivinpaperille (ei liian ohueksi) ja lisää päälle marjat. Paista 200 asteessa 15-20 min. Irrota kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Mousse:
Kiehauta kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle kulhoon. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon liotettu, puristettu liivatelehti, vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä seos mahdollisimman kylmäksi. Vatkaa kylmänä vaahdoksi.

Irrota pohjasta muotilla (esim juomalasilla) vuokiin sopivia kiekkoja. Kostuta tilkalla vadelmamehua. Pursota päälle runsaasti valkosuklaakermaa ja koristele höylätyllä valkosuklaalla.


Leivokset kannattaa koota muffinsipellille ja jäähdyttää vielä valmiina kylmässä.