Ristiäispikkuleivät


Tein pikkuleipiä perhosmuotilla ja koristelin sokerimassalla. Kaulin sokerimassan hyvin ohueksi, otin samalla muotilla massasta perhosia ja liimasin elintarvikeliimalla. Sokerimassapinta kannattaa liimata hieman kuivahtaneina mutta ei kuitenkaan täysin kuivina, tällöin saat pinnan asettumaan kauniisti esim tukevaa sivellintä apuna käyttäen. Liimaamiseen voi käyttää myös suklaata. Koristelut pikeerillä.

Vinkki lilan sokerimassan värjäämiseen:

Itse olen huomannut, että valmiit lilat sokerimassat ovat sävyltään harmahtavia, hain kuitenkin kauniin vaaleaa laventelin sävyä. Yritin värjätä valkoista sokerimassaa punaisella ja sinisellä pastavärillä (lilaa pastaväriä en kokeillut), mutta tulos oli ennemminkin harmaa. Sitten kokeilin värjäystä suoraan vaaleanpunaiseen sokerimassaan, ostin Renshawn pinkkiä massaa ja sekoitin siihen aivan tipan sinistä, ja jes! kaunis vaalean lila väri! :)


Lisäksi tein "suojelusenkelin siipiä", vaavin äiti kun tuntuu olevan enkelinsiipifani!
Pikkuleivät tein tällä ohjeella:

Pikkuleipätaikina:

150 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia (tai esim sitruunan kuorta, appelsiinin kuorta, kardemummaa tms)
3 rkl perunajauhoja (jauhettua mantelia)
4 dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita joukkoon.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja ota muotilla pikkuleipiä. (Tai suoraan leivinpaperille.) Paista 200 astetta 6 - 8 min. pikkuleipien koosta riippuen. (Keksien ei tarvitse ruskistua uunissa, ne saavat jäädä vaaleiksi.)