Juustounikkoruudut



 Valmista taikina edellisen kirjoituksen rucolapestosarvien ohjeella. Halutessasi enemmän lehtevyyttä taikinaan, voit lisätä voin määrän 150 grammaan. Voin on oltava kylmää ja taikinankin on hyvä antaa viilentyä kerroksien kaulimisen väleissä jääkaapissa.

(24 kpl:)

50 g hiivaa
3 dl vettä
prk (250g) maitorahkaa
50 g voita
2 tl sokeria
1 tl suolaa
10 - 11 dl hiivaleipäjauhoja

leivontavaiheessa n. 100 g voita 

Täytteeksi voimakasta juustoraastetta. 


Taittele lopuksi taikinan sisälle juustoraastetta, ensin reunat ja sitten vielä keskeltä. Leikkaa pötköstä neliön mallisia paloja, voit muotoilla niitä vielä pellillä. Kohota huolellisesti. 
Voitele ruudut munalla tai siirappivedellä, ripota päälle unikon siemeniä. 
Paista noin 225 asteessa noin 15 minuuttia.