Cupcakepops

Hauskaa vappua!

 

Tein cakepopsit vadelma-valkosuklaamuffinsien ohjeella ja kuorrutin valkosuklaalla. Ohje on ihana etenkin kesällä, joilloin voi käyttää tuoreita vadelmia. Taikinasta tuli 24 pientä ja 15 isoa muffinsia. Jos teet pelkkiä pieniä kuppikakkuja, voit puolittaa ohjeen. Popsit kuorrutin sulatetulla valkosuklaalla, isot muffinsit voit halutessa kuorruttaa valkosuklaakuorrutteella.

Valkosuklaa-vadelmamuffinsit -Cupcakepops:

125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 prk smetanaa (240g)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
1/2 l vadelmia (250g)

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita joukkoon smetana, maito ja jauhot. Lisää vadelmat. Jos käytät pakastettuja vadelmia, kannattaa ne sulattaa. Taikinan saat parhaiten vuokiin pursottamalla. 
Paista pieniä 175 asteessa n. 30 min ja isoja noin 40 min.  


Valkosuklaakuorrutus:

100 g voita
2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sulatettu valkosuklaa. Koristele muffinsit tuoreilla vadelmilla.

Koristeet sokerimassaa.

Vanha konvehtirasia sai uuden käyttötarkoituksen.