Kevättä...

  Kasvihuoneen kevätpesun ja puutarhassa mylläämisen jälkeen herkuteltiin parsalla sekä mustajuurella ja itse tehdyllä hollandaise-kastikkeella. 
  Parsa oli kaupasta mutta mustajuuria oli jäänyt syksyllä sen verran maahan, että nyt saatiin kevätmaistiaiset. Melkein voisi sanoa, että vei voiton parsasta.   Ehdottomasti suositelen myös kokeilemaan (mainostan jo näin keväällä, jotta ehditte kasvattaa!) palmukaalia! Palmukaalia ja muitakin lehtikaaleja. Niitä olen nyt parina vuotena kasvattanut ja ne kuuluvat myös lasten herkkuihin. Tästä erittäin terveellisestä ja näyttävästä kaalikasvista syntyy mm. muhennokset, kääryleet ja lehtikaalichipsit! Oi, mitä herkkuja. Palataan ohjeisiin syksyllä, nyt vain siemeniä hankkimaan!
  Omani olen aikaisempian vuosina kylvänyt suoraan maahan mutta tänä vuonna otin varaslähdön (jos niin voi sanoa, kun kevät oli kovin paljon myöhässä) ja kylvin kaalin siemenet purkkeihin ja kasvihuoneeseen. Siellä pikkuiset nyt odottavat siirtoa ulos kasvamaan isoiksi.

Aikaisemman vuoden palmukaalisatoa.


  Keittiössä pikkuruiset tomaatit, kurkut ja chilit kesäkukkien kera odottelevat kasvihuoneeseen pääsyä. Ulkona valkosipulit ja raparperi nostavat terhakasti päätänsä; täältä tullaan, entistä vahvempina! Ja mitä herkkuja sitä teistä taas tekisi... ja mitä uutta voisi kokeilla. Parasta keväässä on uuden kasvu ja uudet unelmat. Katsotaan sitten kesän mittaan minkälaisen sadon luoja suo, ja ollaan vähäänkin tyytyväisiä. 

Ihanaa ja idearikasta kevättä!

Valkosipulipenkki nauttii kevätauringosta.

Itse kasvatettu valkosipuli on voimakkaampaa. Tähän asti ovat olleet mukavan kokoisiakin.
Kohta saadaan raparperiherkkuja.


Lehtisalaatti ja retiisi aloittaa kasvihuoneen kasvukauden.

Pieniä palmukaalin alkuja.