Sitruunatoscakakku


Yhdistin kaksi herkkua, lemon curdin ja toscan.

Kakkupohja:

1 1/2 dl sokeria
2 munaa
50 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl maitoa

Sulata rasva ja lisää siihen maito. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-maito-seos, mausteet ja jauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Paista kakkuvuuassa 175 asteessa noin. 20 min.

Kuorrutus:

100 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Sekoita ainekset ja kiehauta. Levitä kypsän kakun pinnalle ja paista vielä 5 - 10 min. 200 asteessa.


Lemon curd:

2 dl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1/2 appelsiinin raastettu kuori
3 munaa
75 g voita

Vatkaa munat kevyesti. Laita ainekset kattilaan. Kypsennä (mieluiten vesihauteessa) koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut. Jos haluat vielä tukevampaa sitruunatahnaa (esim. pikkupeipien täytteeksi), korvaa puolet sokerista marmeladisokerilla.

Kakun kokoaminen:

Halkaise kuorrutettu, jäähtynyt kakkupohja. Levitä väliin noin puolet sitruunatahnasta. Pursota reunoille kermaa tai tarjoa kermavaahto erikseen. Koristelin kakun sokeriliemessä kiehautetuilla appelsiininkuorisuikaleilla.