Maalattu sacher-kakku
Klassikko kotimaisella marjalla höystettynä ja hauskalla tavalla kuorrutettuna. Perinteiseen sacherkakkuun ei kuulu marsipaanit tai sokerimassat mutta kokeilin kuorrutustapaa nyt tähän jouluiseen herkkuun. Perinteisellä tavalla valmistettuna käytät aprikoosihilloa, jätät marsipaanin pois ja pinnoitat kakun sulalla suklaalla tai suklaaganachella. Kakku paranee (kostuu) säilytyksestä ja se kannattaa tehdä muutamaa päivää ennen tarjoamista. Säilytä viileässä mutta tarjoa mieluiten huoneenlämpöisenä pieninä paloina vaikka kermavaahdon kanssa.


Sacherkakku tyrnihillolla

5 munaa
2,5 dl sokeria
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata

tyrnihilloa

marsipaania ja sokerimassaa
sekä
suklaata kuorrutukseen
tai
annos suklaacanaghea


Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa sekä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nostele kuivat aineet muna-sokeri-vaahtoon ja lopuksi sula voi sekä suklaa. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n.40 min. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kakku saa jäädä aavistuksen kosteaksi.

Leikkaa jäähtynyt kakku ja täytä se hillolla. Hillo kostuttaa kakun. Sivele pinta kauttaaltaan hillolla ja päällystä sokerimassalla notkistetulla marsipaanilla. "Maalaa" pinta sulalla suklaalla leveällä sudilla. *****