Lapsuuden jouluherkku, tryffelit, joita äitikin teki jouluisin. Äidin reseptiä en ole löytänyt mutta muistan hänen käyttäneen ainakin kookosrasvaa. Perinteiset tryffelit pyöritellään kaakaojauheessa mutta tryffelit voi koristella monella tapaa. Maustoin massan appelsiinilla ja kuorrutin valkosuklaalla.
Appelsiinitryffelit
1 muna
1 dl erikoishienoa sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
200 g kookosrasvaa
1/3 raastettua appelsiinin kuorta
valkosuklaata
kimallesokeria
Sulata kookosrasva. Sekoita kaakaojauhe ja sokeri keskenään ja vatkaa munan kanssa vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva ja vatkaa hyvin. Pyörittele seoksesta palloja. Jäähdytä pallerot hetki pakastimessa, sulata tällä välin valkosuklaa. Dippaa kylmät tryffelit sulassa suklaassa ja koristele ne kimallesokerilla.
*****