Sokeripitsiä piparkakkuihin





Sokeripitsiä voit käyttää vaikka pipareiden koristelussa! Liimaa sokeripitsi pikkuleivän pintaan elintarvikeliimalla. Tee syötävä kuusenkoriste kiinnittämällä kaksi piparia yhteen pikeerillä tai suklaalla jätä väliin pätkä nauhaa / narua! 

Tämän helpon pipariohjeen löysin mieheni isoäidin vanhasta leivontaohjevihkosta vuodelta 1947. Runsaskuituiset ohrajauhot toimivat piparitaikinassa hyvin. Johtuneeko siitä, että sitkoa ei muodostu niin paljon.





Hiljan piparkakut


100 g sokeria (reilu dl)
1 muna
100 g voita
3,5 dl ohrajauhoja
1 tl kanelia
1 tl soodaa

Vaahdota sokeri ja kananmuna. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon voisula ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä väh. 2 tuntia. Kaaviloi taikina ja ota muotilla piparkakkuja. Paista n. 200 asteessa n. 8 min.


Sokeripitsijauhe ja -muotti.