Tässä herkullisessa creme bruleessa maistuu miedosti appelsiini, muscovadosokeri sekä paahdettu valkosuklaa. Appelsiini tuo mieleen myös crema catalanan. Ohje on versioitu vuoden 1961 Ranskalaisen keittiön salaisuudet -keittokirjasta. Facebookin puolelta tuli hyviä vinkkejä mausteeksi. Kiitos ja onnea vielä arvonnan voittajalle!
5 - 6 annosta
4 keltuaista
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
2 tl maissijauhoja
3 dl kuohukermaa
1/3 appelsiinin kuorta raastettuna
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös maissijauhot. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Vatkaa kuuma kerma keltuaisvaahdon joukkoon vähin erin ohuena nauhana. Lisää joukkoon appelsiinin kuori. Kuumenna seosta (mieluiten) vesihauteen päällä huolellisesti sekoittaen kunnes sakenee (n. 77 asteeseen). Älä päästä kiehumaan. Siivilöi seos ja kaada tarjoiluastioihin. Myös vanhat pienet kahvikupit ovat ihania creme brulee astioiksi! Hyydytä kylmässä (seuraavaan päivään). Ripota hyytyneen vanukkaan pinnalle paahdettua valkosuklaamurua.
*****