Kasvimaa on pullollaan lehtikaalia ja persiljaa, nuo ihanat huipputerveelliset ja monikäyttöiset vihreät, joita saattaa saada kerätä vielä talvellakin. (Lehtikaalisipsit) Lehtikaali on siitä mukava salaatissa, se ei nahistu eikä "lörpähdä" joten iso annos säilyy ryhdikkäänä myös seuraavaan päivään. Pilko lehtikaali melko pieneksi. Kaveriksi reilu annos persiljaa, kesäkurpitsaa (joka muuten on kurkun hyvä korvike samaisesta syystä), paprikaa, oliiveja, fetaa, ananasta ja tonnikalaa. Kastikkeeksi riittäkin sitten öljy, sitruunanmehu, sokeri ja mustapippuri. Ruokaisamman salaatin saat lisäämällä keitettyä pastaa tai jätä tunafiski pois ja tarjoa salaatin kanssa esim.
Lohi-parmesaani pasteijoita:
annos rahka-voitaikinaa
korppujauhoja
munaa voiteluun
Täyte:
2 dl puuroriisiä
400 g savulohta
1 keitetty muna
hienonnettua tilliä
60 g smetanaa
sitruunamehua
mustapipuria
hiven suolaa ja sokeria
pieni pala parmesaania raastettuna
Keitä riisi kypsäksi ja huuhtele se kylmällä vedellä. Lisää joukkoon haarukalla pienitty kananmuna, hienonnettu tilli, mausteet ja smetana. Sekoita lopuksi joukkoon savukala.
Jaa taikina 16 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli pyöreiksi pieniksi levyiksi. Täytä ja sulje. Voitele munalla, ripota päälle raastettua parmesaania ja korppujauhoja. Paista n. 200 asteessa 15 - 20 min.