Omenarisotto


Makeaa risottoa? Kyllä! Käy välipalaksi tai jälkiruuaksi. Mutta muista, risotto ei odota syöjiä vaan syöjät risottoa.
Tarjoa kirpeän lämpöisen risoton kanssa esim. omenahilloa ja vaniljajäätelöä.
Ohjeesta tulee n. 5 jälkiruoka-annosta. 

3 kotimaista omppua
1,5 dl risottoriisiä
25 g voita
1,5 dl kuivaa omenasiideriä
n. 4 dl omenamehua
ripaus suolaa
60 g smetanaa
ripaus kanelia

pinnalle:
paahdettua rouhittua mantelia
kardemummaa

Pese ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kasarissa ja lisää riisi + omput. Kuullottele kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada joukkoon siideri kypsennä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä. Kun siideri on lähes imeytynyt riisiin, aloita mehun lisääminen "kauha kerrallaan". Lisää omppumehua kypsennyksen aikana kunnes risotto on kypsää. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja kanelia ja sekoita joukkoon smetana.