Pasteijat


Rahkavoitaikina + kanttarellirisotto = kanttarellipasteijat


Täytin pasteijat paksuksi kypsennetyllä valkosipuli-persiljarisotolla johon lisäsin ruskistettuja kanttarelleja. Taikinamäärästä saat 16 - 20 kpl pasteijoita.

Rahkavoitaikina


250 g voita tai margariinia (esim. Flora Kultaa)
250 g rahkaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Nypi jauhot rasvan kanssa muruiseksi. Sekoita joukkoon rahka mutta älä vaivaa.
Jaa taikina paloiksi ja pyöritä palloiksi. Kauli pyöriksi, täytä ja painele kiinni. 
Voitele pasteijat kananmunalla ja ripota päälle korppujauhoja.
Paista n. 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Vinkki! Kun vatkaat munan voitelua varten, kannattaa joukkoon ripsauttaa hiven suolaa. Tämä rikkoo munan rakenteen tasaisemmaksi.