Tässä kesäruuassa maistuu yrtit runsaalla kädellä. Rasvaisuutta taittaa sitruuna.
Hitaasti grillattua kanaa ja yrttisalaatti
Kanaa, jossa on nahkaa ja luuta, esim. paistipalat
marinadi (4:lle - 6:lle palalle):
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu
2 valkosipuli kynttä viipaloituna
tuoreita yrttejä leikattuna
(esim. timjamia, rosmariinia, minttua, salviaa, sitruunamelissaa...)
Sekoita marinadi. Laita kananpalat esim pakastepussiin ja kaada mausteliemi joukkoon. Sulje pussi mahdollisimman tiiviisti ja anna maustua kylmässä väh. 2 tuntia.
Kuumenna grilli ja sulata valurautapannulla nokare voita. Laita kananpalat pannulle nahkapuoli ylöspäin marinadin kanssa. Kypsennä grillissä miedolla lämmöllä pitkään, kansi suljetuna n. 2 tuntia. Käännä palat puolessa välissä kypsennystä ja valele liemellä. Kuumenna lopuksi grilli kuumaksi, ruskista pinta grillissä rapean ruskeaksi.
Tarjoa kana yrttisalaatin kanssa, jossa on sekalaisia nuoria yrtinlehtiä, salaatteja ja syötäviä kukkia
esimerkiksi:
basilikaa
minttua
salviaa
sitruunamelissaa
koristekrassin lehtiä/kukkia
verbenan kukkia
punajuurenlehtiä
lehtikaalia
romainea
jääsalaattia
pinaattia
Kastikkeeksi yrttisalaatille sopii mainiosti valuttaa paistolientä, joka on täynnä makua, sekä lisäksi sitruunan mehua. Pippurisuutta salaattiin tuo mm. krassin kirpsakat lehdet.