Lime-sitruunakakku





Kostea lime-sitruunakakku

100 g voita
1 sitruuna
4 limeä
6 munaa
3 dl sokeria
1 dl kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Liemi:

1 dl limen/sitruunan mehua
1,5 dl tomusokeria

Kuumenna uuni n. 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 26 cm kakkuvuoka. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Yhdistä kerma, sula voi, sitruunan kuori sekä 1/2 dl sitruunanmehua. Lisää seos varovasti vaahtoon. Sekoita lopuksi jauhoseos hellästi nostellen taikinaan ja kaada vuokaan. Paista n. 40 min kunnes tumman kullankeltainen.
Anna kakun jäähtyä rauhassa vuuassaaan ja sekoita sillä välin kostukeliemi sitrusmehusta ja tomusokerista. Kumoa jäähtynyt kakku ja kostuta liemellä. Anna maustua vähintään tunti. Tarjoa esim. jätsin kanssa.

Tämän kakun kanssa maistuu jäätelö ja laitankin tänne nyt vielä kotijäätelön perusohjeen, jota voi sitten maustaa makunsa mukaan. Limekakun kanssa jäätelöön kokeilin vaniljaa ja pari tippaa karvasmantelia. Muita jäätelönohjeita löytyy täältä!




Jäätelön perusohje:

6 munan keltuaista
1,5 dl sokeria
6 dl kuohukermaa
1,5 dl glukoosisiirappia (Dansukker)

mausteita maun mukaan esim vaniljaa


Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita keltuaisseokseen glukoosisiirappi ja lopuksi varovasti sekoittaen kermavaahto. Mausta ja jäädytä pakkasessa seuraavaan päivään. Glukoosisiirapin ansiosta jätskistä jää pehmeää ilman "välivatkaustakin".