Syksyn omenoita




Tämä omenapiirakka maistuu paremmalta miltä näyttää. Hidas pitkä kypsennys miedolla lämmöllä tekee omenasta suussasulavan ja aromikkaan jota manteli korostaa hienosti. Omenaa tuskin voi tähän laittaa liikaa. Houkuttelevan annoksen saat, kun rakennat sen lasiin kerroksittain esim. jäätelön kanssa. Parasta hieman lämpimänä tarjoiltuna.

(Tällä ohjeella teet vaihtoehtoisesti kaksi ohutpohjaista omenapiirakka, 
lisää silloin omenan määrää.)

 

 

Hidas omenahyve


4 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta

6 isoa omenaa
5 rkl raparperihilloa
+ sokeri, kanelia ja voita pinnalle


Sekoita taikina ja painele siitä 2/3 voideluun piirasvuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Levitä esikypsytetylle pohjalle raparperihillo. Levitä hillon päälle viipaloidut omenat. Sirota päälle sokeria, kanelia ja voinokareita sekä loppu taikinasta. Peitä piiras foliolla ja paista miedolla lämmöllä (120 asteessa) vähintään 2 tuntia. 

Tarjoa hieman jäähtynyt hyve lusikoituna jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.