Eustomankukka kakku



Tein täytekakkupohjan porkkanakakun ohjeella, muunsin ohjetta niin, että se ei ole niin mausteinen ja mureneva, kuin porkkanakakku yleensä. (Perinteisen ohjeen löydät täältä.) Täytteeksi laitoin porkkanakakun kuorrutetta; tuorejuustoa ja tomusokeria. Sokerimassan alle tein voikreemin, jonka maustoin vielä sitruunankuorella. Tietysti voit tehdä kakun myös ilman sokerikuorrutusta.
Ohje on 20 cm kakkuvuokaan:

Täytettävä porkkanakakku:


3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
500 g porkkanoita
4 munaa
1 dl turkinjugurttia
3 dl sokeria
1,5 dl öljyä

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää joukkoon munat ja sekoita rakenne rikki. Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista kakkuvuuassa uunin alaosassa n. 60 min 175 asteessa. Kypsennä pohja huolellisesti. Itselläni se jäi vähän liian kosteaksi ja olisi vaatinut vielä hetken uunissa.

Täyte:


300 g Philadelphia-tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
sitruunanmehua

Sekoita ainekset hyvin keskenään.






Kreemi sokerikuorrutuksen alle:


150 g voita tai margariinia (Tai puolet kumpaakin, tällöin kreemistä ei tule liian kova mutta saat siihen voin maun.)
1,5 dl tomusokeria
tl vaniljasokeria
rkl sitruunanmehua
raastettua sitruunankuorta

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, mausta sitruunanmehulla ja kuorella.