Perinteiset voileipäkakut

Savulohikakku & kinkkukakku

Joitakin täytevaihtoehtoja voileipäkakkuihin...




Kalakakussa täytteenä munavoi, katkaraputäyte ja savulohitäyte.
Kinkkukakussa täytteenä kinkkutäyte, tuorekurkkutäyte ja munavoi. Yhteen isoon kakkuun menee paahtoleipää (ruis) n. 2,5 - 3 pakettia (a 550g/pkt). Täytemäärät riittävät yhteen isoon kakkuun, munavoi kahteen.
 

 

Majoneesin perusohje: 

3 keltuaista
3,5 dl öljyä
1 rkl sinappia
1/2 rkl sokeria
1 rkl etikkaa
1 tl suolaa 

(N. 4 dl valmista majoneesia) Vatkaa kolmeen keltuaiseen öljy pienissä erissä ohuena nauhana. Ainesten on syytä olla saman lämpöisiä ja astian kuiva. Mausta.


Munavoi (kahteen kakkuun):

6 keitettyä kananmunaa 
200 g Flora Kultaa
100 g rahkaa
1/2 tl suolaa
2 rkl hienonn. ruohosipulia



Tuorekurkkutäyte:

300 g kurkkua
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl sokeria
200 g Philadelphia -tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua

Raasta kurkku ja valuta (painele) lävikössä suht kuivaksi. Sekoita ainekset.



Kinkkutäyte:

2 dl majoneesia
250 g palvikinkkua
100 g rahkaa
tl paprikajauhetta
mustapippuria
silputtua persiljaa
1 tl etikkaa
(suolaa)


Savulohitäyte:

200 g perattua savulohta
2 dl majoneesia
100 g rahkaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
tl paprikajauhetta
rkl sitruunanmehua
(suolaa)



Katkaraputäyte:

200 g kuorittuja katkarapuja hienonnettuna
200 g Philadelphia -tuorejuustoa
100 g rahkaa
reilu nippu tilliä hienonnettuna
mustapippuria
1 tl sokeria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa

Mausta halutessasi kala- tai katkaraputäyte hienoksi raastetulla tuoreella piparjuurella!


Kuorruta kakku vispatulla kermalla, jonka joukkoon on sekoitettu hieman hienoa juustoraastetta ja maustettu ripauksella suolaa, sokeria ja etikkaa. Koristele.
 
 

Lohikakku



Kinkkukakku