Kurpitsakakku


Keittiössä pitkään möllöttänyt kurpitsa on odottanut sitkeästi käsittelyä ja pääsi nyt mm. kakun raaka-aineeksi. Tein pohjan mukaillen porkkanakakun ohjetta.
Ohjeen mukaan valmistetusta täytteestä saat kahteen kakkuväliin + pinnalle kuorrutuksen. Jos haluat porkkanakakun tapaan kakkuun pelkän kuorrutteen, kannattaa kuorrutuksen ohje puolittaa.

Koristelin kakun maltillisesti halloween-henkeen. Halloweenimman kakun ja
koristeluun sopivan leikkiveren ohjeen löydät täältä!

Appelsiini-kurpitsakakku:

500 g kurpitsaa raastettuna
100 mantelirouhetta (tai muuta pähkinää)
1 appelsiinin raastettu kuori
4 munaa
100 g sulaa voita
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ml neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

kostutukseen appelsiinimehua

kuorrutus + täyte:

100 g voita
3 dl tomusokeria
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl appelsiinin raastettua kuorta

Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi. yhdistä kuivat aineet. sekoita kurpitsaraasteeseen munat, appelsiinin kuoriraaste, rasvat ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
Paista n. 175 asteessa n. 40 - 50 min. Kokeile kypsyyttä puutikulla.

Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinin kuoriraaste sekä tuorejuusto.

Leikkaa jäähtynyt pohja ja täytä välit kuorrutteella. Kostuta kerrokset tuoreella appelsiinimehulla.



Kakun reunapaloista kuivatin kurpitsakorppuja ja korppujen kaveriksi tein kurpita-appelsiinimarmeladia. Niiden ohjeen löydät täältä!