24.10.2016

Kurpitsakakku


Keittiössä pitkään möllöttänyt kurpitsa on odottanut sitkeästi käsittelyä ja pääsi nyt mm. kakun raaka-aineeksi. Tein pohjan mukaillen porkkanakakun ohjetta.
Ohjeen mukaan valmistetusta täytteestä saat kahteen kakkuväliin + pinnalle kuorrutuksen. Jos haluat porkkanakakun tapaan kakkuun pelkän kuorrutteen, kannattaa kuorrutuksen ohje puolittaa.

Koristelin kakun maltillisesti halloween-henkeen. Halloweenimman kakun ja
koristeluun sopivan leikkiveren ohjeen löydät täältä!

Appelsiini-kurpitsakakku:

500 g kurpitsaa raastettuna
100 mantelirouhetta (tai muuta pähkinää)
1 appelsiinin raastettu kuori
4 munaa
100 g sulaa voita
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ml neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

kostutukseen appelsiinimehua

kuorrutus + täyte:

100 g voita
3 dl tomusokeria
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl appelsiinin raastettua kuorta

Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi. yhdistä kuivat aineet. sekoita kurpitsaraasteeseen munat, appelsiinin kuoriraaste, rasvat ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
Paista n. 175 asteessa n. 40 - 50 min. Kokeile kypsyyttä puutikulla.

Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinin kuoriraaste sekä tuorejuusto.

Leikkaa jäähtynyt pohja ja täytä välit kuorrutteella. Kostuta kerrokset tuoreella appelsiinimehulla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti