Perinteisemmällä taikinalla tehtyjensitruunamunkkien ohje löytyy täältä ja vapuksi voit tehdä myös hauskat cupcakepopsit.
Munkkipommit
(18-20 kpl)
3 dl appelsiinituoremehua
3 dl appelsiinituoremehua
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voita sulatettuna
1/3 raastettu sitruunan kuori
kookosrasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
+ sokeria pinnalle
Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Sekoita loppuihin jauhoihin leivinjauhe. Lisää loput jauhot ja sula voi, sekoita taikinaan sitkoa. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Kuumenna rasva ja nostele kahdella lusikalla taikinapalleroita paistumaan. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.