Oranssit sämpylät




Tuoreet sämpylät saavat pinnalleen sipaisun pähkinäisen makuista kinuskivoita. 

Tomaatti-parmesaanisämpylät


5 dl vettä
pss kuivahiivaa
1,5 rkl sokeria
pieni prk tomaattipyrettä
n. 50 g raastettua parmesaania
sopivasti (+- 10 dl) vehnäjauhoja
1/2 dl paahdettua sipulia
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Vaivaa hyvin. Anna kohota vähintään 1/2 tuntia. Leivo tai lusikoi sämpylöiksi ja kohota uudestaan. Paista n. 200 asteessa 20 - 30 min. Kokeile esim. tomaattikeiton kanssa, pinnalle voit sipaista kinuskivoita (=pähkinävoi):

Kinuskivoi:

150 g voita
(suolaa)

Ruskista 50 g voista pannulla kauniin ruskeaksi. Sekoita hieman jäähtynyt ruskistettu voi pehmeän lopun voin joukkoon. Tarvittaessa mausta hyvällä suolalla. Tummuutta ja paahteista makua voit säädellä voin paahtoasteella sekä ruskistetun voin osuudella.