Basilika-valkosuklaakakku



Tämä testaus oli aivan huippuhyvä. Basilika toimii hyvin makeassa kakussa ja ripaus kanelia sopii basilikan kaveriksi hyvin. Pieni ulkonäköön vaikuttava seikka; irtopohjavuuan reunaan olisi kannattanut laittaa kalvo niin siitä olisi tullut kauniin tasainen.

Muropohjasta poiketen pohjana kolmen munan tavallinen kakkupohja.

Täyte:

2 dl kuohukermaa (kuumenna)
+ 130 g valkosuklaata (sulata joukkoon)

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk Philadelphia -tuorejuustoa
2 rkl sokeria

1/2 dl maitoa
+ 2 ruukkua basilikaa (sauvasekoittimella hienoksi)
ripaus kanelia

Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa. Sulata tasaiseksi.
Vaahdota toinen osa kermaa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
Surauta basilika hienoksi sauvasekoittimella maidon avulla. Yhdistä ainekset ja kaada irtopohjavuokaan kostutetun kakkupohjan päälle. Hyydytä kylmässä muutama miel. seuraavaan päivään.

Koristele tuoreilla mansikoilla, basilikan lehdillä ja balsamicosiirapilla.


Mansikat ja basilika. Ah.