Bayleys cakepops


Tein cakepopseja pieniin praliini vuokiin. Lisäsin kakkupohjaan suklaata, tuorejuustoa sekä Bayleys-likööriä ja lopuksi kuorrutin suklaalla. Apuna kannattaa käyttää minimuffinivuokaa tai kananmunakennoa. 

Annoksesta tuli 48 kpl.


Bayleys Cakepops:


2 litraa murennettua kakkutaikinaa
1,5 dl Bayleysiä
prk (200g) Philadelphia-tuorejuustoa
100 g sulatettua tummaa suklaata

kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa

grillitikkuja tai tikkaritikkujaMurenna noin 2 litraa kakkutaikinaa kulhoon. Lisää likööri ja sekoita. Lisää sula suklaa ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pienellä lusikalla annoksia ja muotoile pieniksi palloiksi (käytä kertakäyttöisiä kumihanskoja). Aseta pallot esim leivinpaperille ja tikuta tikkaritikuilla tai puutikuilla. Laita kylmään.
Sulata kuorrutteen suklaa ja kookosrasva erikseen. Anna kookosrasvan jäähtyä mutta ei kovettua ja sekoita suklaan kanssa. Kuorrutteen määrässä on reilusti, koska tikkarit kastetaan siihen.

Kaada kuorrute kapeaan astiaan, esim lasiin, ja kasta viilentyneet popsit yksi kerrallaan, myös vähän matkaa tikkua. Nosta vuokiin ja koristele. Jos kuorrute jähmettyy, voit notkistaa sitä välillä mikrossa. Mitä jähmeämpää kuorrute on, sitä paksumpi kerros tikkarin päälle kastaessa tulee.