Brunssimuffinit





Tuntemuksia viime viikonlopulta... Siis What's Cooking Helsingistä!

Hienoa kun Suomeenkin saatiin tällainen ruokatapahtuma. Tai miten niin Suomeenkin...? Tämähän oli itseasiassa ainutlaatuista, koska ovet oli avoinna myös yleisölle. Innostuneena odotellaan millä meiningillä mennään ensi vuonna ja mihin tämä vielä kasvaa. Miettikääs nyt kanssablogaajat! Ilman meitä ei tuota tapahtumaa olisi, ilman blogikulttuuria tämä ei olisi mahdollista. Pääosa meistä aloitti arkistoimalla omia kuviaan ja reseptejään -ehkä vain omaksi iloksi- ja nyt meillä on mahdollisuuksia vaikka mihin. Omasta mielestä ainakin kokkailu näytöskeittiössä oli hieno kokemus, pääsi testaamaan itseään ja taas kartuttamaan kokemuksia. Kannatti jännittää. Se jännitys oli hienoa voittaa!

Tapahtuma oli järjestetty hienoissa puitteissa (Teurastamolla), laadukkaasti kera hyvien yhteistyökumppaneiden. Sain kokkailla Arlan keittiössä teemalla Hyvää oloa ruuasta. Heti Kellohalliin astuessa nenään osui mahtava basilikan tuoksu ja olin riemuissani kun huomasin että se tulee "omasta keittiöstäni". Upeaa!


Herkullisen puurobuffetin jälkeen pääsimme kuuntelemaan Felicity Cloaken, Virpi Mikkosen ja Sanna Kekäläisen innostavia oppeja. Vaikka olin jo noussut kukonlaulun aikaan, kului aika kuin siivillä mielenkiintoisia ihmisiä kuunnellessa. Kera muutaman kahvikupin kylläkin.
Seminaarin jälkeen pääsimme valmistelemaan kokkausnäytöksiä ja seuraamaan niitä. Päivä soljui mukavasti ja kaikilta ilmeisen luonnollisesti. Herkkuja syntyi neljästä eri keittiöstä ja sen verran kiinnostunutta yleisöä riitti, että backstagelle ei tarvinnut kiikuttaa maistiaisia.
Maistuvan lounaan nautin Electroluxin Culinary Schoolin keittiössä Rajamäen salaattiworkshopissa, jossa Jonna Vormala antoi vinkit salaattien loihtimiseen. Matkaan lähti myös Jonnan kauniisti kuvitettu esikoinen, Jäävuoren huippu -kirja.

Huomaan että bloggareihin panostetaan ja yhä enemmän vahvistamme paikkaamme myös yhtenä markkinointikanavana. Eipä haittaa. Tämä on sellainen harrastus joka helposti tavalla tai toisella kääntyy työksi. Mielekkääksi sellaiseksi!

Tapahtuman suola oli ehdottomasti toiset bloggaajat. Kärpäsestä katossa saattoi kuulostaa ehkä hieman hupaisalta kun kättelyissä esitellyt nimet kuuluivat ilmoille: "Tuli nälkä. Hyvää ruokaa ja annoskateutta. Kaikki äitini reseptit. Vegan warrior. Herneetkin rokkaa. Mama Gastro. Sillä sipuli. Kakkumonsteri. Dr Sugar..." Jne. Ja henkilökohtaisesti hienointa oli, kun nuorempi bloggaaja tuli antamaan positiivista palautetta blogistani. Wau... (punastuin) Paras palkka mitä tästä voi saada. Kiitos! Jatketaan siis postauksia ja toisten blogien seuraamista. Kommentit ja palautekin on varmasti itse kullekin tervetulleita. Ihanaa kevättä ruokahimoiset! Lisää brunssivinkkejä löytyy tuolta edellisestä postauksesta.

Kun kukkia ei saa omasta pellosta, saa ne Kotipellon Puutarhasta!


Brunssimuffinit ja versosalaatti



Smoked chili -muffinit:
(n. 15 kpl)

2 munaa
2,5 dl Arlan kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 prk (275g) Arlan smoked chili -salaattijuustoa öljyineen
4 dl Sunnuntai täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hienonnettua tuoretta chiliä
1/2 suippopaprikaa
hienonnettuna tai kuivattua timjamia
0,5 tl suolaa

Mimis versoja ja kukkia

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita ainekset ja jaa vuokiin. Paista muffinsseja n. 180 asteessa (kiertoilma) n. 15 min. Sekoita pursotuksen ainekset (ks. alla) sileäksi ja laita pursotinpussiin.
Kuorruta muffinit jäähtyneinä ja koristele syötävin kukin/yrtein. Tarjoa esim. versosalaatin kaverina osana brunssia.

Kirjorevonhäntä on kaunis ja maistuva. Krassi tuo mukavaa pippurisuutta.
Versoissa on ravintoarvot ja maku kohdillaan.


Versosalaatti:


erilaisia syötäviä yrttejä ja kukkia esim. Mimis (Kotipellon Puutarha)
balsamicoa, oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria


Käytä salaattiin mieleisiäsi versoja esim. mangoldi, lehtikaali, paksoi, krassi, pinaattia, rucola, oregano, amaranthus...
Koristele salaatti syötävillä kukkilla/terälehdillä esim. orvokki, kehäkukka, krassi, rautayrtti, leimukukka, ruiskaunokki, pelargonia...

Käytä vain ilman kasvunsäätely ja torjunta-aineita kasvatettuja versoja ja kukkia. 
Mausta balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää vaihtoehtoja suolaisiin muffinsseihin löydät myös täältä!

Pursotus / levite

½ Merisuola Ingmariinia
½ Arlan maitorahkaa
valkosipulia hienonnettuna
timjamia hienonnettuna
savuchiliä jauhettuna
sormisuolaa
sokeria
sitruunanmehua
(elintarvikeväriä)

















#mimis #whatscookinghelsinki #brunssi #brunssimuffinit #saltymuffins @jauhoputti