Mustaa pitsiä



Kakku 60-vuotis juhliin. Tiedossa oli, että kattauksessa on mustaa pitsiä, valkoista ja vaaleanpunaista. Wonder Cakesin valmiiksi musta sokeripitsijauhe toimi siis tässä hyvin.

Täytteenä on runsaasti paahdettua valkosuklaamoussea sekä puolukkaglögihyytelöä kahdessa välissä. Pohjana 26 cm sokerikakkupohja, kostutettuna maidolla. Sokerimassan alla on perus kreemi Flora Kulta-margariinista, tomusokerista ja sitruunasta.


Glögitäyte:

3 dl Marlin perinteistä glögitiivistettä
2 dl vettä
1 dl survottua puolukkaa
3 rkl maizenaa
5 liivatetta

Sekoita glögijuoma, puolukkasurvos ja maizena keskenään. Kuumenna ja keitä hiljalleen pari minuuttia samalla sekoittaen. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdytä välillä sekoittaen.

Valkosuklaatäyte:

3 dl kuohukermaa
7 liivatetta
2 prk (a 2,5dl) Flora Vanillaa 
100 paahdettua valkosuklaata
1 rkl Dansukker tummaa muscovadoruokosokeria

Rouhi valkosuklaa ja paahda se 175 asteessa n. 5 minuuttia. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sekoita siihen liivatteet. Siirrä seos blenderiin, lisää valkosuklaa ja sekoita sileäksi. Vispaa vanillat ja yhdistä hieman jäähtyneen liivateseoksen kanssa. Hyydytä seosta hetki esim. pakastimessa. Kun seos alkaa hyytyä, vatkaa se vielä sileäksi ja kokoa kakku irtoreunaa tai reunakalvoa käyttäen. Anna hyytyä seuraavaan päivään. 



Pienempään kakkuun tuli ympärille sokeripitsi ja pinnalle pienellä ruusumuotillla tehdyt sokerimassaruusut.

*****