Yllätyskakku





Tähän kakkuun jemmasin suklaarakeita. Pohja oli pistaasinmakuista kakkupohjaa, täytteenä pistaasikreemi. Paista kaksi pohjaa, niin saat riittävästi korkeutta kakkuun.
Kakun kanssa kastikkeena tarjosin soseutettuja vadelmia taittamaan rasvaisuutta ja tuomaan raikkautta.

Pistaasikakkupohja (18cm vuoka):

3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl karkeasti jauhettua pistaasia (1/2 200g pussista)
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
5 tippaa karvasmantelia
(vihreää väriainetta)



Pistaasikreemi:

100 g Flora Kultaa
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 dl jauhettua pistaasia (1/2 200g pussista)
2 rkl sitruunanmehua
(keltaista väriä)


Kakun kokoaminen:

Ota jokaisesta kakkulevystä keskeltä esim lasin kanssa "reikä". Jätä ylimmäinen kerros ehjäksi. Kostuta maltillisesti ja käytä kiinteämpää täytettä esim. kreemiä. Kaada koloon sisälle "yllätykset" ennen viimeisen kerroksen lisäämistä. Kakun kuorrutin tavallisella kreemillä ja koristeena on rouhittuja pistaasipähkinöitä. Tarjoa esim. vadelmakastikkeen kanssa.