Kylmäsavulohipizza. Tillikreemiä, kaprista ja rucolaa. |
Special pizzapohja:
1,5 prk rahkaa2 dl vettä
1,5 pss kuivahiivaa
2 rkl herkkutattijauhetta (voimakkaampi maku mustatorvisienestä)
30 g ruskistettua voita
4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Lämmitä vesi/rahkaseos. Sekoita kuivahiiva, jauhettu herkkutatti ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jauhoseos osissa vaivaten lämpimään nesteeseen, suola ja loppuvaiheessa ruskistettu voi. Kylmäkohota jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pizzakastike:
prk tomaattimurskaa (Mutti Polpa)3 tl tomaattipyrettä
0,5 dl vettä
1/2 suippopaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
0,5 tl suolaa
2 tl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää pilkottu paprika, tomaattipyree ja -murska, vesi ja mausteet. Keitä hiljalleen n. 20 min. Poista laakerinlehti, lisää oliiviöljy ja surauta sileäksi. Toimii myös pastakastikkeen pohjana.
Tillikreemi:
smetanaa ja/tai turkinjugurttiahienonnettua tilliä
sokeria
mustapippuria
suolaa
sitruunanmehua
Entrecote-pizza. Bearnaise -kastiketta ja rucolaa. |
Laita lautanen uuniin ritilälle alatasolle ja kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen. "Sujauta" pizza jauhojen ja esim. toisen lautasen avulla kuumalle pizzalautaselle. Paista kuumassa uunissa alatasolla (10-12 min)
Entrecotepizzassa lihasiivut on paistettu kuumalla pannulla voissa pikaisesti molemmin puolin ja lisätty bearnaisekastikkeen kanssa pizzaan vasta uunin jälkeen.