Tuulihattuja





Tuulihatut ovat erittäin monikäyttöisiä ja yksinkertaisiakin tehdä, kun vain muistaa vatkata ja paistaa huolellisesti. Tein suolaisen täytteen, Waldorfin salaattia, johon lisäsin myös makeaa palsternakkaa sekä sinihomejuustoa. 

Auraisella Waldorfin salaatilla täytetyt tuulihatut

Tuulihattutaikina: 

(pieniä n. 35 kpl)

2 dl vettä
100 g voita tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Kiehauta vesi ja rasva metallikattilassa. Lisää jauhot yhdellä kertaa kiehuvaan nesteeseen ja sekoita koko ajan, kunnes taikina irtoaa reunoista.
Anna taikinan jäähtyä ja vatkaa sitten munat joukkoon yksi kerrallaan huolellisesti. 
Pursota tai lusikoi taikinasta (marengin kokoisia) ruusukkeita pellille. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, älä avaa luukkua paiston aikana!

Vinkki: Laita uunin pohjalle hieman kuumaa vettä, vesihöyry saa tuulihatut nousemaan paremmin.


Waldorfin salaatti:

n. 250 g  juuriselleri
n. 100 g  palsternakka
1 omena (Granny Smith)
1/3 pkt Aurajuustoa
1/2 dl majoneesia
 2 rkl turkinjugurttia
1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
rkl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
25 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1/2 tl suolaa
mustapippuria