Voita ja sokeria

Mokkamurut



Makean himoon syntyi tällainen resepti:

(24 kpl)

150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vahvaa kahvia

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta kahta pikkulusikkaa apuna käyttäen palleroita (48 kpl). Asettele pellille ja jätä melko reilusti väliä, koska taikina leviää uunissa keksin muotoon. (Itse tein 3 pellillistä) T-lusikallisesta taikinaa tulee "normaalin" keksin kokoisia, halutessasi tee vieläkin 
pienempiä suupaloja. 
Paista uunissa n. 175 asteessa n. 14 minuuttia. 
Täytä jäähtyneet pikkuleivät mokkakreemillä ja koristele halutessasi tomusokerilla tai vaikka suklaalla.



Mokkakreemi:


75 g voita
150 g tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia


Sekoita pehmeä voi sokerin ja kahvin kanssa.



Muunnelma:

Sitruunamurut:


Mausta taikina kahvin sijasta yhden sitruunan raastetulla kuorella. Käytä nesteenä 1 rkl sitruunamehua tai vettä. Täytä pikkuleivät joko lemon curd -tahnalla tai sitruunakreemillä.


Sitruunakreemi:


75 g voita
150 g tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
hieman raastettua sitruunan kuorta