Viikonloppuna vietettiin tuttavan 50-vuotispäiviä ja sain tehdä kaakut juhliin. Tein simppelillä idealla "runokakun" ja miljöösen sopi aika osuvasti blogeissakin pyörivä "siat paljussa"-kakku, jota oli ihan pakko päästä kokeilemaan. (Kokosin kakut irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen ja annoin jähmettyä kylmässä ennen kuorruttamista.)
Täytteenä molemmissa kakuissa mansikka- ja suklaamoussea, sokerimassan alla lisäksi mansikkakreemi, possukakussa pinnalla suklaaganache.
Mansikkamousse:
500g mansikoita
5 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
6 liivatelehteä
mansikan makuista tomusokeria + sokeria maun mukaan
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
Suklaakuorrute (suklaaganache):
(yhteen 20 cm:n paljukakkuun)
100 g tummaa suklaata
(reilu) 0,5 dl kuohukermaa
10 g voita
Kuumenna kerma. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita kunnes sulaa. Lisää joukkoon voi nokareina ja sekoita sileäksi.
Mansikkakreemi:
100 g flora kultaa tai oivariinia
200 g mansikan makuista tomusokeria
1 rkl mansikkamehua (tai maitoa)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Possut paljussa -kakku
Laitan vielä erikseen pelkän possukakun ohjeen halk. 20 cm vuuassa tehtyyn kakkuun. Täytteenä toisessa välissä vadelmamousse ja toisessa suklaamousse. (Kuorrutuksen ohje yläpuolella. )Lisäksi tarvitset Royal-suklaata reunoihin. 5 (isoa) levyä riittää alla olevan kuvan mukaiseen asetteluun (korkeus 2,5 palaa).
Kakkupohja 20 cm vuokaan:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse:
2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
70 g tummaa suklaata
Vaahdota kerma, jätä hieman löysäksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon.
Vadelmamousse:
1,5 dl kuohukermaa
100 g vadelmia
+ pieni tilkka vettä
1/4 dl sokeria
75 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
Kiehauta vadelmat vesitilkan kanssa. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Lisää joukkoon myös sokeri.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vadelmaseos ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku irtopohjareunaa apuna käyttäen, toiseen väliin vadelma- ja toiseen väliin suklaamousse. Anna hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia ennen reunojen ja pinnan asettelua.