Suolaiset muffinssit



Täytteeksi voit käyttää melkein mitä vain. Feta-oliivi, aurinkokuivattu tomaatti-pekoni, parmesan-yrtti, broiler-persikka... Tässä perustaikinan ohje ja pari vaihtoehtoa:




Aura-chili muffinssit (n. 20 kpl):


2 munaa
1 rkl sokeria
2,5 dl turkin jugurttia
1,5 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(suolaa)

170 g (pkt) Aurajuustoa murennettuna
hienonnettua tuoretta chiliä
1/2 paprikaa hienonnettuna
timjamia (2tl kuiv. tai 2 rkl tuor.)

Sekoita ainekset ja jaa vuokiin. Paista muffinsseja 175 asteessa 15 - 20 min.
Kuorruta jäähtyneenä juuri ennen tarjoamista.


Pursotus:

200 g Philadelphia tuorejuustoa
3 tl turkin jugurttia (tai loraus kermaa/maitoa)
+ mausteita maun mukaan esim:
suolaa, sokeria, (savu)paprikajauhetta ja chilijauhetta
tai esim valmista maustesekoitusta. Itse käytin valmista cheddar-jalapeno- maustesekoitusta. Voit käyttää myös dippijauhetta. Halutessasi värjää pursotus esim pastavärillä.



Kinkkumuffinssit (n. 20 kpl):

2 munaa
1 rkl sokeria
2,5 dl turkin jugurttia
1,5 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(suolaa)

100 g raastettua emmental-juustoa
1/2 paprikaa hienonnettuna
100 g savukinkkua hienonnettuna
timjamia

Sekoita ainekset ja jaa vuokiin. Paista muffinsseja 175 asteessa 15 - 20 min.
Kuorruta jäähtyneenä juuri ennen tarjoamista.

Halutessasi valmista päälle pursotus (ks. edellinen ohje).