Tein jäätelöitä Dansukkerin ja Ruoka.fi:n järjestämään kilpailuun ja touhusta jäi tietysti iso kasa valkuaisia. Osalla sokeroin ruusun terälehtiä ja osasta tein ison kasan marenkeja! :) Ei niitä pientä määrää kannatakaan tehdä kerralla, kuivatus kun vie aikaa useamman tunnin. Ohjeesta tulee n. 120 kpl (2 pellillistä) pieniä marenkeja.
P.S. Jäätelöiden ohjeet tulossa ja käythän sitten äänestämässä ruoka.fi:ssä!
Mansikkamarengit (120kpl):
8 munanvalkuaista150 g mansikan makuista tomusokeria
4 dl Siro erikoishienoa sokeria
(pastaväriä)
valkosuklaata koristeluun
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes se on kokonaan sulanut joukkoon, marenki on kovaa ja kiiltävää. Halutessasi värjää marenki (tai osa siitä) pastavärillä. Pursota pieniä ruusukeita ja kuivata uunissa, kunnes marengit ovat myös sisältä kuivia (useampi tunti alle 100 asteessa). Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa.