Yhdistin kaksi herkkua, lemon curdin ja toscan.
Kakkupohja:
1 1/2 dl sokeria2 munaa
50 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl maitoa
Sulata rasva ja lisää siihen maito. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-maito-seos, mausteet ja jauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Paista kakkuvuuassa 175 asteessa noin. 20 min.
Kuorrutus:
100 g voita2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
Sekoita ainekset ja kiehauta. Levitä kypsän kakun pinnalle ja paista vielä 5 - 10 min. 200 asteessa.
Lemon curd:
2 dl sokeria2 sitruunan raastettu kuori
1/2 appelsiinin raastettu kuori
3 munaa
75 g voita
Vatkaa munat kevyesti. Laita ainekset kattilaan. Kypsennä (mieluiten vesihauteessa) koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut. Jos haluat vielä tukevampaa sitruunatahnaa (esim. pikkupeipien täytteeksi), korvaa puolet sokerista marmeladisokerilla.