Kakkupohja
Täältä löydät kakkupohjan perusohjeen, jonka voit myös paistaa leivinpellillä levyksi ja leikata siitä kakkuusi sopivan kokoisia ja muotoisia paloja tai kääriä pohjan kääretortuksi. Voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla (tulee kevyemmän oloinen pohja) ja gluteenittoman pohjan saat käyttämällä pelkästään gluteenittomia jauhoja esim. perunajauhoa. Huomaa että gluteenittomaan pohjaan et käytä myöskään tavallisia korppujauhoja. Yleensä vuokaa ei tarvitse edes jauhottaa, kevyt öljyäminen esim. vuokasprayllä riittää. Vuoan pohjalle voit leikata leivinpaperinpalan irtoamisen varmistamiseksi.

Voit korvata myös vain osan vehnäjauhoista perunajauhoilla tai kaakaojauheella. Halutessasi voit värjätä massan tai maustaa sen makuaineilla tai esimerkiksi raastetulla sitruunankuorella. Älä silti sekoita liikaa, jotta taikina pysyy kuohkeana.

Munat yleensä ovat (ja etenkin kotikanalasta haettuina) eri kokoisia. Parhaan tuloksen saamiseksi voit mitata aineet vaakaa ja kerrointa käyttäen. Punnitse munat (siis ilman kuoria) ja kerro tulos kertoimella 0,7. Näin saat sokerin ja jauhon määrän. Esim:

Haluan tehdä neljän munan kakun.
Vaaka näyttää että 4 munaa painaa 220 g.
220 x 0,7 = 154 g sokeria.


Leipomisen ja onnistumisen iloa!


Kakkupohja:


4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Käytä huoneenlämpöisiä munia. Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti. Vaahto on valmista, kun se ei enää putoa vispilästä ja kuvio jää vaahdon pintaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele seos varovasti tasaiseksi.
Levitä varoen pellille tai kaada vuokaan.
Paista kääretorttupohjaa n. 200 asteessa 7 - 8 minuuttia. Vuoassa paistaessa paista tämän kokoista pohjaa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä.
Uunitkin ovat yksilöllisiä. :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti