KakkupohjaTäältä löydät kakkupohjan ohjeen !


Suosittelen käyttämään keittiövaakaa kakkupohjan teossa.
Paras kakkupohja syntyy ainekset punnitsemalla ja pienellä kertolaskulla.
Ks mittaohjeet alla.
Perusohjeen ilman vaakaa löydät myös alta.


Voit myös paistaa taikinan leivinpellillä levyksi ja leikata siitä kakkuusi sopivan kokoisia ja muotoisia paloja tai kääriä pohjan kääretortuksi. 


Gluteeniton kakkupohja

Voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla (tulee kevyemmän oloinen pohja) ja täysin gluteenittoman pohjan saat käyttämällä pelkästään gluteenittomia jauhoja tai esim. perunajauhoa. Huomaa että gluteenittoman pohjan paistoon et käytä myöskään tavallisia korppujauhoja. 

Kakkupohjan maustaminen

Voit korvata myös osan vehnäjauhoista tummalla kaakaojauheella. Halutessasi voit värjätä massan tai maustaa sen makuaineilla tai esimerkiksi raastetulla sitruunankuorella. Älä silti sekoita liikaa, jotta taikina pysyy kuohkeana.


Kakkupohjan ainesten punnitseminen

Munat yleensä ovat eri kokoisia. Parhaan tuloksen saamiseksi mittaa aineet vaakaa ja kerrointa käyttäen. Punnitse munat (siis ilman kuoria) ja kerro tulos kertoimella 0,7. Näin saat sokerin ja jauhon määrän. Esim:

Haluan tehdä neljän munan kakun.
Vaaka näyttää että 4 munaa painaa 220 g.

220 x 0,7 = 154 g sokeria / jauhoja


Leipomisen ja onnistumisen iloa!


Kakkupohja:


4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Käytä huoneenlämpöisiä munia. Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti. Vaahto on valmista, kun se ei enää putoa vispilästä ja kuvio jää vaahdon pintaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele seos varovasti tasaiseksi.
Levitä varoen pellille tai kaada vuokaan.
Paista kääretorttupohjaa n. 200 asteessa 7 - 8 minuuttia. Vuoassa paistaessa paista tämän kokoista pohjaa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä.
Uunitkin ovat yksilöllisiä. :-)