Pizza guacamole



Tämä "guacamole" on huippuhelppo herkku, siihen voit dippailla ruiskeksejä, nachoja tai sellerinvarsia ja se sopii myös hyvin pizzan täytteeksi.
Tässä helppo ja nopea pizzaohje.


Aura-guacamole:


2 avokadoa
1/2 pkt Aurajuustoa
1 mieto chili
2 valkosipulinkynttä
3 rkl limen tai sitruunanmehua
2 rkl smetanaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Survo kypsät avokadot tahnaksi. Kaada päälle sitruunanmehu. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Voit myös valmistaa tahnan esim. sauvasekoittimella. Tällöin siitä tulee sileämpi ja voimakkaammin chilin makuinen.


Pizza Guacamole:


n. 3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
(1 tl sokeria ks. ohje)
1,5 dl lämmintä (melkein kuumaa)
rkl oliiviöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa

2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
n. puolet guacamolesta (ks. edellä)
80 g juustoraastetta (esim. emmental)
15 cm purjosipulia
(40 g Aurajuustoa)
muutama kirsikkatomaatti
mustapippuria myllystä

Valmista pizzapohja. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää sokeri ja lämmin vesi. Lisää loput jauhot, oliiviöljy ja suola. Vaivaa hyvin ja jätä lämpimään kohoamaan. Parhaan pohjan saat kun kylmäkohotat taikinan jääkaapissa seuraavaan päivään. Jätä tuolloin sokeri pois. Sokeri nopeuttaa taikinan nousemista kun haluat valmista nopeammin.

Valmista guacamole. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli kohonnut pohja ohueksi. Lisää täytteet; levitä pohjalle tomaattipyre+oliiviöljy. Levitä tämän jälkeen guacamole. Lisää juustoraaste ja murennettu Aura-juusto. Suikaloitu purjosipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit. Rouhi päälle mustaapippuria.

Paista 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min.

Special-pizzapohjan ohjeen löydät täältä ja kesää odotellessa ohjeen pallogrillipizzaan täältä.