Siistit munkit!






Jaahas, vappu lähenee ja vuotuinen munkkien paisto. Näiden hauskojen munkkien taikina on löysää, taikina nostellaan lusikalla kuumaan öljyyn. Kohtuu siistiä hommaa siis! Munkeista tulee hauskan muotoisia, pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä. Taikinassa käytin nesteenä appelsiinituoremehua. 
Perinteisemmällä taikinalla tehtyjensitruunamunkkien ohje löytyy täältä ja vapuksi voit tehdä myös hauskat cupcakepopsit.

Munkkipommit

(18-20 kpl)

3 dl appelsiinituoremehua
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voita sulatettuna
1/3 raastettu sitruunan kuori

kookosrasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
+ sokeria pinnalle


Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Sekoita loppuihin jauhoihin leivinjauhe. Lisää loput jauhot ja sula voi, sekoita taikinaan sitkoa. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Kuumenna rasva ja nostele kahdella lusikalla taikinapalleroita paistumaan. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.





*****