Aura-punajuuripasteijat ja -tähdet






Joulun ja uudenvuoden pikkusuolaiset syntyy punajuuresta ja sinihomejuustosta. Pasteijoihin voit valmistaa täytteeksi punajuuriohrattoa, tähdet syntyy valmiista torttutaikinasta, kypsästä punajuuresta ja Aura-juustosta.


Punajuuri-Aura-pasteijat:

(n. 20 kpl)

1 annos rahkavoitaikinaa

Ohratto-täyte:

2 kpl (300g) kypsää punajuurta
1dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
tuoretta persiljaa
1 pkt (170g) Aurajuustoa
1 rkl balsamico etikkaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

munaa voiteluun
kuorittuja auringonkukan siemeniä
korppujauhoja

Keitä ohrasuurimoita suolatussa vedessä 15 minuuttia. Siivilöi. Kuullota hienoksi pilkottua sipulia pannulla miedolla lämmöllä 10 min. Lisää hienonnettu valkosipuli ja pieniksi kuutioiksi pilkottu punajuuri sekä n. 3 dl vettä. Hauduta n. 15 min. välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää suola, pippuri, sokeri sekä etikka. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoittele tasaiseksi. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.

Pyöritä taikina pötköksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat palloiksi. Kauli pyöreiksi levyiksi, täytä ohratolla ja painele kiinni. 
Voitele pasteijat kananmunalla ja ripota päälle auringonkukan siemeniä sekä korppujauhoja.
Paista n. 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Punajuuritähdet:

valmista torttutaikinaa
kypsennettyä punajuurta
Aurajuustoa
munaa voieluun
auringonkukan siemeniä



*****