Tummia sokereita







Alkuviikosta pääsin maistamaan Teemu Auran ja Markus Hurskaisen loihtimia herkkuja Dansukkerin tummien sokereiden esittelytilaisuuteen. Oi, mitä herkkuja! Ja aivan huikea esillepano! Makupalat oli aseteltu pääosin suoraan pöytätasoille ronskisti Dansukkerin sokereiden kanssa. Taideteosta ei olisi raaskinut rikkoa... Maistelun jälkeen omaksi lemppariksi kiilasi Thai-mausteinen kirsikkahillo, joka tuntui kuin ilotulitukselta suussa ja sopii niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuhetkiin. Itse ajattelin kokeilla ohjetta ainakin jonkun pitkään haudutetun lihapadan höysteenä. Aina toimiva créme brulée oli maustettu maltaalla ja Dansukkerin leipäsiirapilla. Ruokosokerilla tehty whoopie oli saanut täytteeksi banaania ja eikä voissa oltu säästelty. Tämä yksinkertaisuudessaan oivallinen whoopie osoittautuikin porukan suosikiksi.



*****

Thai-mausteista kirsikkahilloa

(Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen)



500 g pakastekirsikoita
8 tähtianista
1 sitruunaruoho
30 g tuoretta inkivääriä
5 limetin lehteä
50 g vettä
200 g Dansukker Hillosokeria
2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia


1. Anna kirsikoiden sulaa hieman
2. Kuori ja pilko inkivääri, leikkaa sitruunaruoho n.3 cm paloiksi.
3. Pane mausteet ja vesi kattilaan, kiehauta jotta mausteet alkavat toimimaan.
4. Sekoita kirsikat, hillosokeri ja muskovadosiirappi joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua hiljalleen noin 10-15 min.
5. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Nauti hillo esim. juustojen kanssa.




*****