Runebergin tortut




Näissä runebergintortuissa maistuu Madeira ja ne on paistettu espressokuppeihin.

175 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl turkinjugurttia
muutama tippa karvasmanteliöljyä
tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia

pakastevadelmia
Madeiraviiniä kostutukseen

vadelmahilloa

1 dl tomusokeria
sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahdon joukkoon turkinjugurtti ja karvasmanteli. Nostele joukkoon kuivat aineet.
Kokoa voideltuihin, jauhotetuihin kuppeihin; lusikallinen taikinaa sitten muutama tuore vadelma ja taas lopuksi taikinaa. Paista n. 175 asteessa 20 - 25 min.
Sekoita tomusokerista kuorrute. Kaiverra kypsiin torttuihin keskelle kolot. Kostuta 1-2 tl Madeiraa. Pursota sisälle vadelmahilloa. Koristele hyvin jäähtynyt pinta sokerikuorrutteella.