Raparperi-chili keikaus



Tein raparperista keikauskakun ja maustoin chilillä. Syksyllä ohje toimii omenoiden kanssa. Kaveriksi itämaisille mauille tein jugurttikastikkeen viilentämään chilin poltetta. Chiliä maun mukaan... :)

Raparperipiirakka tarte tatin -tyyliin:

75 g voita
6 rkl (fariini)sokeria
tl kanelia
1/2 tl voimakasta chilijauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori

nuorta raparperia (noin 8 -10 vartta)

Taikina:

175 g voita
175 g sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Voitele vuoka voilla, reunat kevyemmin ja levitä suurin osa pehmeästä voista pohjalle. Ripota pohjalle voin päälle 5 rkl sokeria. Lado seuraavaksi raparperit haluamaasi muotoon. Itse leikkasin pitkittäin kolmeen osaan. Ripota raparperien päälle rkl sokeria, sitruunan kuoriraaste, kaneli sekä chilijauhe.



Valmista taikina; vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa huolellisesti. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos.

Levitä taikina raparperien päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia (alatasossa). Keikauta kypsä kakku ison lautasen avulla "nurin" ulos vuoasta ja tarjoa hieman lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Vaniljajugurttikastike:

 1 dl jugurttia (esim turkkilainen jugurtti)
1 dl kermaa
rkl sitruunan mehua
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria