Vaihtelua haluava tekee mallassimaa tai siman lime-sitruunoista.
Vanha sokerimainos |
Tumma (mallas)sima:
8 l vettä1 kg fariinisokeria
4 sitruunaa
tuorehiivaa, herneen kokoinen pala
rusinoita
(2 dl kaljamallasta)
Pese yksi sitruunoista huolellisesti. Viipaloi sitruuna ämpäriin. Keitä puolet vesimäärästä. Lisää ämpäriin kuuma vesi ja sokeri. Lisää loput 4 litraa vettä kylmänä. Tarkista lämpö ja lisää hiiva sekä purista sitruunoista mehu. Mallassimaa saat lisäämällä 2 dl kaljamallasta. Jätä huoneenlämpöön seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima tl sokerin ja muutaman rusinan kanssa. Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä nopeammin. Säilytä valmis sima kylmässä.